در رسانه׀ پیامدهای جبران ناپذیر تخلیه نشدن سوگ خویشاوندان از مرگ کرونایی

ساری- ایرنا- ممنوعیت و محدودیت اجباری برگزاری عزاداری و تخلیه نشدن غم و درد بستگان و خویشاوندان پس از مواجهه سوگ ناشی از مرگ های کرونایی ،پیامدهای جبران ناپذیر به بار آورده است ،مقوله اجتماعی که به باور روانشناسان و مشاوران خانواده باید مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش ایرنا، روزانه ده‌ها نفر از مردم مازندران هماند دیگر استان های کشور به دلیل ابتلا به کرونا ویروس جان خود را از دست می دهند ، موضوعی که  روانشناسان و مشاوران خانواده  تاکید دارند که باید  حمایت‌های روانی از بازماندگان قربانیان کرونا صورت بگیرد ؛چراکه  که این افراد نیازمند تخلیه سوگ با توجه به تغییر سبک عزاداری ها هستند و باید با آموزش شرایطی را برای تخلیه سوگ‌ بازماندگان ایجاد کنند تا پیامد های روانی و اجتماعی جامعه کمتر شود.

طق آمار رسمی ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تعداد جان‌باختگان کرونایی از ابتدای سال جاری تا کنون به یک‌هزار و ۸۶۰ نفر رسید که ۱۰۲۹ نفر از این تعداد مرگ‌ها فقط در ۳۱ روز مرداد  ثبت شد.

به باور متخصصان برای بازگشت دوباره بازماندگان جان باختگان به زندگی، عبور درست از مراحل مختلف سوگواری بسیار ضروری بوده و بسیار مهم‌ است که خویشاوندان خانواده متوفی با احساسات مصیبت دیدگان همراه شوند و آنان را از گریه کردن و عزاداری منع نکنند تا این افراد بتوانند احساسات درونی خود را بروز داده و آرامش گذشته خود را بازیابند.

کارشناسان می گویند :استرس، وسواس، پرخاشگری، خشونت و دهها مشکل روحی و روانی دیگر از عوامل تخلیه نشدن سوگ‌ بستگان متوفیان و برگزار نشدن آیین های سوگواری خواهد بود.

در همین ارتباط دکتر شقایق ملک زاده، روانشناس و مشاور خانواده در ساری در گفت و گو با ایرنا گفت: این روزها افزایش جان باختن بیماران کرونایی در مازندران بسیار جدی و نگران کننده است و تغییر در سبک تدفین و تخلیه نشدن غم و اندوه خویشاوندان با برگزاری سوگواری سبب  می شود تا  حس تاثر بازماندگان متوفیان آثار سوء روانی در بُعد اجتماعی و فردی به بار آورد.

وی خاطر نشان کرد: حتی با افول و یا کاهش احتمالی روند شیوع کرونا ویروس در سال های آینده، اما بحران روحی و روانی همه گیری این ویروس در جامعه پا برجا خواهد بود و علائم آن با افزایش خشونت های خیابانی و افزایش بزهکاری اجتماعی نمایان خواهد شد.

ملک زاده اضافه کرد: تغییر سبک برگزاری آیین های سوگواری باید به باور تبدیل شود و پیش تر باید اذهان را برای عبور از این بحران آماده کرد.

این روانشناس و مشاور خانواده تصریح کرد: باید با اطلاع‌رسانی‌های دقیق و کارشناسی و افزایش آگاهی ها، از افرادی که در معرض بیماری های روانی ناشی از تخلیه نشدن سوگ هستند، حمایت روانی شود.

وی ادامه داد: خانواده ها باید بر مبنای رضایت و فهم مشترک در این شرایط کرونایی با یکدیگر تعامل داشته باشند و باید در آشفتگی  شیوع کرونا به یکدیگر آرامش بدهیم.

ملک زاده با بیان اینکه به طور قطع پاشیدن بذر محبت و آرامش در جامعه برای عبور از این بحران باید مورد توجه باشد، گفت: مردم بیشتر و بهتر شرایط روحی و روانی افرادی که بستگان خود را به دلیل کرونا از دست دادند، درک کنند.

ملک زاده خاطر نشان کرد: از ظرفیت آموزشی فضای مجازی برای عبور از بحران روانی ناشی از شیوع کرونا بهره ببریم و خود مراقبتی در این مقطع حساس از زندگی افزایش یابد.

این روانشناس و مشاور خانواده  تصریح کرد: این روزها فراتر از شیوع کرونا و تهدید هایی جسمانی که این ویروس در بدن انسان ایجاد می کند، از نظر روحی و روانی هم فرد مبتلا را در معرض خطر قرار می دهد و وسواس، اضطراب، استرس و گوشه نشینی از پیامدهای سوء شیوع کرونا است.

ملک زاده ادامه داد: آمارهای سازمان بهزیستی کشور و اداره کل بهزیستی مازندران نشان می دهد که همسر آزاری و  کودک آزاری در دوران شیوع کرونا افزایش چشمگیری داشته است و این روزها بیشتر خدمات مشاوره ای مشاوران خانواده پیرامون عوامل روحی و روانی شیوع کرونا است.

وی افزود: سازمان بهزیستی کشور مسئول سلامت روانی مردم است و معتقدم که باید مسئولان در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها برای مدیریت مقابله با کرونا ویروس برای مدیریت روان جامعه از ظرفیت مشاوران خانواده و روانشناسان بیشتر بهره ببرند.

دکتر ملک زاده اضافه کرد: در کنار شیوع روزافزون کرونا که توام با فاجعه در استان مازندران در حال رقم خوردن است ،میزان اضطراب و استرس ناشی از شیوع این بیماری هم باید در جامعه مورد تحلیل ، بررسی و رفع شود.

روانشناس و مشاور خانواده در ساری گفت: : روزانه ده‌ها تَن از هم استانی هایمان به دلیل ابتلا به کرونا  جان خود را از دست می‌دهند و باید ستاد ملی و استانی مدیریت مقابله با این ویروس در کنار اجرای طرح های دارای ضمانت اجرا برای مهار این ویروس، به اهمیت سلامت روان هم توجه ویژه داشته باشد.

وی به خدمات مشاوره رایگان بهزیستی اشاره کرد و ادامه داد:  مردم مازندران با شماره گیری ۱۴۸۰ و همچنین شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی به صورت رایگان از ظرفیت روانشناسی آنلاین بهره مند شوند.

در حال حاضر ۲۰ شهرستان از ۲۲ شهرستان مازندران در وضعیت قرمز و کبود کرونایی قرار دارند.

کد خبر 42007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد